VIDEO: Turkije stunt net niet tegen Team USA, dat wint dankzij vrijworpen

  Coach Gregg Popovich moedigt zijn jongens aan.

  Team USA heeft hard moeten knokken voor een plaats in de tweede ronde van het WK basketbal. Het leek tegen Turkije op weg naar een onverwachte nederlaag, maar uiteindelijk draaide het toch nog goed uit voor de Amerikaanse NBA-vedetten.

  Tatum en Middleton bevrijden USA

  De Amerikaanse basketbalploeg treedt in China niet aan mijn zijn sterkste team. De "grootste" namen in de selectie van coach Gregg Popovich moeten Kemba Walker, Khris Middleton, Donovan Mitchell, Jayson Tatum en Harrison Barnes zijn. Van LeBron James, Kawhi Leonard, Stephen Curry, Kevin Durant, James Harden en co. geen spoor in de selectie.

   

  Eergisteren wonnen de NBA-vedetten overtuigend van Tsjechië met 67-88. Tegen Turkije ging het vandaag een pak moeilijker. De stugge Turken leken in het vierde kwart zelfs met de zege te gaan lopen, maar na een fout van Osman op Tatum kon die laatste vanaf de vrijworplijn toch nog extra tijd uit de brand slepen.

   

  Ook daarin bleef het enorm spannend. Opnieuw zouden vrijworpen de Amerikanen uit de nood helpen. Middleton faalde niet vanaf de streep en zo werd het uiteindelijk 93-92.

   

  De laatste groepswedstrijd tegen Japan doet er niet meer toe voor de VS, maar ze winnen maar beter ruim om toch met een goed gevoel aan de tweede ronde van het WK te beginnen. Ook Spanje, Polen en Brazilië zijn al zeker van een plaats bij de laatste 16.

  De hoogtepunten van de wedstrijd: