Van Horebeek, Geerts en Strijbos voor België naar Motorcross der Naties

  Jeremy Van Horebeek verdedigt de Belgische kleuren.

  Jeremy Van Horebeek (Honda), Jago Geerts (Yamaha) en Kevin Strijbos (Yamaha) verdedigen eind september de Belgische kleuren op de Motorcross der Naties. De selectie van bondscoach Johan Boonen moet in Assen een gooi doen naar het podium.

  De Belgische selectie werd vorig jaar nog vierde op de Motorcross der Naties, maar nu kon bondscoach Johan Boonen voor zijn selectie geen beroep doen op Clement Desalle (beenbreuk) en Julien Lieber (elleboogbreuk). Hij stuurt op 28 en 29 september Jeremy Van Horebeek (Honda) in de MXGP-klasse, Jago Geerts (Yamaha) in de MX2 en Kevin Strijbos (Yamaha) in de Open-categorie naar Assen.

   

  Frankrijk won de laatste vijf edities van de Motorcross der Naties. Vorig jaar was Nederland tweede met het trio Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en Calvin Vlaanderen. Datzelfde drietal start ook dit jaar, inclusief goudhaantje Herlings die bijna het hele seizoen miste door blessureleed. De wereldkampioen MXGP van vorig jaar vierde vorige week zijn wederoptreden in de GP van Zweden.   

   

  Voor Frankrijk nemen Gautier Paulin, Tom Vialle en Jordi Tixier deel. Romain Febvre is afwezig. De Sloveense wereldkampioen in de MXGP, Tim Gajser, trekt met landgenoten Jan Pancar en Pieter Irt naar de Motorcross der Naties. Jorge Prado, wereldkampioen in de MX2, krijgt bij Spanje het gezelschap van Iker Larranaga en Carlos Campano.