UEFA vervolgt Antwerp na wangedrag fans tijdens Europa-League-duel tegen AZ

  Antwerp verloor de wedstrijd met 1-4.

  De UEFA heeft een disciplinaire procedure geopend tegen Antwerp na

  ongeregeldheden tijdens de terugwedstrijd van de play-offs in de Europa League, vorige week donderdag in het Koning Boudewijnstadion in Brussel tegen het Nederlandse AZ. De club uit Alkmaar haalde het met 1-4 en plaatste zich zo voor de Europa League.

  Antwerp speelde het laatste kwartier van de 2e helft en de verlengingen met 9 spelers. In de verlengingen misdroegen de Antwerp-fans zich zodanig dat de wedstrijd even moest stilgelegd worden.

   

  De UEFA vervolgt Antwerp voor "het gooien van voorwerpen op het veld, het afsteken van vuurwerk, het verstoren van een menigte, het ophangen van een ongeoorloofde banner, beledigende en molesterende handelingen en het blokkeren van trappen". Daarnaast wordt ook het "onjuiste gedrag van het team" benoemd.

   

  Het dossier van Antwerp zal op 19 september behandeld worden door de ethische en disciplinaire commissie van de UEFA. Naast Antwerp moeten ook het Servische Rode Ster Belgrado, het Zweedse AIK en het Schotse Celtic vrezen voor sancties.