Scolari ontslagen bij Braziliaans kampioen Palmeiras

  Scolari als coach bij Palmeiras

  Scolari was 13 maanden aan de slag bij Palmeiras.

  Luiz Felipe Scolari (70), de Braziliaanse coach die Brazilië in 2002 naar de wereldtitel loodste, is aan de deur gezet bij z'n club Palmeiras. 7 wedstrijden zonder overwinning en verlies in de kwartfinales van de Copa Libertadores kosten Scolari de kop bij de Braziliaanse landskampioen. 

  Luiz Felipe Scolari was bezig aan z'n derde termijn bij Palmeiras, na eerdere passages in 1997 en 2010. Vorig jaar leidde hij de club nog naar de landstitel, maar dit seizoen wil het maar niet lukken.

   

  De Braziliaanse kampioen wacht intussen al 7 competitiematchen op een rij op een zege. Op de koop toe werd het vorige week in de Copa Libertadores uitgeschakeld in de kwartfinales.

   

  Door die tegenvallende resultaten moet Scolari nu z'n koffers pakken. Hij was 13 maanden aan de slag bij Palmeiras. Er is nog geen opvolger aangeduid. In het verleden coachte de Braziliaan ook al Chelsea en Guangzhou Evergrande in China.