Quintana: "Had wel verwacht dat ik 2 minuten zou verliezen, maar 3..."

  Quintana is zijn rode leiderstrui kwijt na de tijdrit.

  Nairo Quintana heeft er geen al te beste tijdrit opzitten in de Vuelta. De Colombiaan van Movistar begon in het rood, maar moest uiteindelijk meer dan 3 minuten toegeven op Primoz Roglic, de nieuwe leider. Hij zag ook ploegmaat Alejandro Valverde over hem springen. "Er komen nog kansen om tijd terug te pakken."

  Nairo Quintana was de verliezer van de dag in de Ronde van Spanje. Hij gaf op de site van zijn ploeg ook toe dat het niet goed was. "Het is duidelijk dat we gewerkt hadden om het hier beter te doen. Ik had wel gedacht dat ik 2 minuten zou verliezen op Roglic. 3 is toch echt meer dan gehoopt."

   

  "Maar dat ik een slechte tijdrit achter de rug heb, wil niet zeggen dat ik slecht ben." Quintana geeft de rode trui dus nog niet op. "Er komen nog kansen om tijd terug te pakken. We zullen met het team zoeken naar de juiste strategie. We hebben dit in het verleden nog meegemaakt."

   

  Ook zuur voor Quintana: Valverde is over hem gesprongen in de stand. Is de Spanjaard nu de kopman van Movistar? "Dit verandert onze plannen niet", zei Valverde achteraf. "We hebben een gemeenschappelijk doel en dat is een grote ronde winnen met de ploeg. Het maakt niet uit wie het is, als het maar Movistar is." En Quintana? "Ik heb niets te verliezen."