Favoriet Van Vleuten vliegt naar proloogwinst in Sittard-Geleen

  Van Vleuten op het hoogste schavotje.

  Annemiek van Vleuten (Mitchelton-SCOTT) heeft de proloog in de Boels Ladies Tour (WorldTour) gewonnen. De tweevoudige wereldkampioene tegen de klok snelde met een gemiddelde van 45 kilometer per uur naar de zege. Valerie Demey is de enige Belgische deelneemster. Zij werd op 36 seconden 77e.

  Van Vleuten won ook de voorbije twee jaar de proloog van de Boels Ladies Tour en was dus de grote favoriete voor de dagzege in Nederland. In het Tom Dumoulin Bike Park was het veel draaien en keren en de Duitse Lisa Klein was de eerste die een topchrono kon neerzetten op het technische parcours. Ze klokte af op 5'10".

   

  Daarna was het uitkijken naar de Nederlandse vrouwen. Ellen van Dijk leek een van de kanshebbers, maar kwam halfweg de proloog ten val. Lucinda Brand en Anna van der Breggen raakten ook niet aan de tijd van Klein. Van Vleuten lukte het wel. Zij deed er nog eens 6 seconden af en pakt zo haar 6e WorldTour-zege van het seizoen.

  De finish van Van Vleuten

  Ellen van Dijk tuimelt de berm in

  Uitslag van de proloog

  1. Annemiek van Vleuten (Ned) - in 5'04"
  2. Lisa Klein (Dui) - op 6"
  3. Lucinda Brand (Ned) - 7"
  4. Letizia Paternoster (Ita) - 9"
  5. Lisa Brennauer (Dui) - 9"