De Gendt niet naar Yorkshire: "Niets te zoeken op WK van 300km op zwaar parcours"

  Thomas De Gendt voelt zich niet goed genoeg voor het WK.

  Thomas De Gendt zal er niet bij zijn op het WK wielrennen in Yorkshire. De renner van Lotto-Soudal voelt zich niet goed genoeg meer om een plaats in de Belgische selectie op te eisen. "Ik sta mijn plaats liever af aan iemand die wel goed genoeg is."

  "Volgend jaar wel WK in mijn programma"

  Het Nieuwsblad kopte vandaag dat Thomas De Gendt past voor het WK in Yorkshire. Bij Sporza volgde na zijn tijdrit van vandaag in de Vuelta de bevestiging daarvan. "Ik ben sinds de Ronde van Romandië constant bezig met koersen en stages. Ik heb sindsdien geen rustperiode gehad", zegt een vermoeide De Gendt.

   

  "Als ik wel een goede conditie had gehad, wilde ik graag naar het WK. Maar ik voel dat het minder aan het worden is en daarom heb ik niets te zoeken op een WK van bijna 300 kilometer op een heel moeilijk en zwaar parcours. Ik sta mijn plaats liever af aan iemand die wel goed genoeg is."

   

  Is het WK volgend jaar wel een optie? Dan vindt de strijd om de regenboogtrui plaats in Zwitserland, op een parcours dat De Gendt moet liggen. "Ik wil het WK wel in mijn programma opnemen in 2020. Ik zal niet opnieuw de drie grote ronden rijden, om zo wel goede benen te hebben op het WK."

   

  Zien we De Gendt nog voorin in deze Vuelta? "Ik zal geen kansen laten liggen, maar die komen niet op bestelling. Het kan ook zijn dat ik de komende weken niets meer presteer", concludeert de renner van Lotto-Soudal.

  Ik voel dat het minder aan het worden is en daarom heb ik niets te zoeken op een WK van bijna 300 kilometer.

  Thomas De Gendt

  De babbel met De Gendt: