• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Crelan keert terug als veldritsponsor: "Met Cant halen we topper in huis"

  Sanne Cant is de kopvrouw van de ploeg IKO-Crelan.

  Na een kort intermezzo keert de coöperatieve bank Crelan terug als veldritsponsor. Het zet zijn financiële schouders onder het vrouwenteam van de broers Philip en Christoph Roodhooft, met wereldkampioene Sanne Cant als speerpunt.

  Crelan is al sinds 2000 actief als sponsor in het wielrennen, maar daar kwam vorig jaar abrupt een einde aan, toen Wout van Aert besliste niet verder te willen gaan met het team Roompot-Crelan. Maar met een nieuw seizoen in het vooruitzicht stapt Crelan toch opnieuw in het veld. Het verbindt zich tot 2022 aan het dames eliteteam IKO-Crelan.

   

  Het team van de gebroeders Roodhooft wordt gebouwd rond Sanne Cant en haar ploegmaats Loes Sels en Karen Verhestraeten. "Twee elementen waren van doorslaggevend belang in onze beslissing", legde Luc Versele, voorzitter van de Raad van Bestuur van Crelan, uit. "Met Sanne Cant  halen we een onbetwistbare topper in huis, een meervoudige Belgische,  Europese  en wereldkampioene. Zij is op en  top professioneel met haar sport bezig, heeft een voorbeeldfunctie voor de jeugd en zet de damescompetitie in de schijnwerpers."

   

  "Daarnaast ondersteunen we met deze overeenkomst jong opkomend talent via de jeugdwerking. Als Belgische bank vinden we dat een  zeer mooie combinatie waarin we ook willen investeren."

   

  "Crelan is een bekende naam als sponsor in de wielersport", reageerde kopvrouw Sanne Cant. "Ik vind het fijn dat de bank samen met IKO mee haar schouders zet onder dit project en de ploeg. Met de nieuwe jeugdploeg Crelan IKO geven we ook jonge rensters de ondersteuning die ze verdienen en bouwen we actief het dameswielrennen mee verder uit. Ik kijk uit naar deze nieuwe samenwerking."