Juventus-verdediger Chiellini is half jaar out na knieoperatie

  Chiellini staat op zijn 35e voor een zware revalidatie.

  Giorgi Chiellini heeft een operatie achter de rug aan zijn knie. De ingreep was volgens Juventus succesvol, maar de 35-jarige verdediger zal toch zes maanden out zijn. Dat is een streep door de rekening van de Italiaanse kampioen. Matthijs De Ligt ziet zijn speelkansen wel gevoelig stijgen.

  Vrijdag al meldde Juventus dat Chiellini zich ernstig geblesseerd had op training. De voorste kruisband van zijn rechterknie was zwaar geraakt. Er werd gevreesd dat de Italiaanse een heel seizoen buiten strijd zou zijn.

   

  Ondertussen is Chiellini geopereerd in Innsbruck. Die operatie was een succes maar er wacht de verdediger toch nog een erg zware revalidatie op zijn 35e. Pas over 6 maanden zal hij weer aan spelen kunnen denken.

   

  Chiellini vormt centraal achterin bij Juventus een duo met Leonardo Bonucci. Die samenwerking zal nu verbroken worden. Naar alle waarschijnlijkheid neemt zomeraanwinst Matthijs De Ligt nu de rol van Chiellini op zich. De Nederlander speelde ook al mee tegen Napoli maar maakte nog geen al te beste beurt.