Blessure trekt streep door Memorial en WK voor Jonathan Borlée

  Het seizoen van Jonathan Borlée zit er hoogstwaarschijnlijk op.

  Jonathan Borlée moet "bijna zeker" een punt zetten achter zijn seizoen. De 400 meter-loper liep een hamstringblessure op op training en ziet zo de Memorial Van Damme en ook het WK aan zijn neus voorbijgaan.

  De blessure van Jonathan Borlée is een stevige streep door de rekening van de Belgian Tornados, de estafetteploeg die brons veroverde op het WK aflossingen. Jonathan zou vrijdag op de Memorial Van Damme de tweede 400 meter voor zijn rekening nemen, maar coach Jacques Borlée zal een oplossing moeten bedenken.

   

  "Hij zal nog medische testen ondergaan, maar we zijn er bijna zeker van dat zijn seizoen er op zit", zei tweelingbroer Kevin Borlée op de persconferentie. "Hij zal er dus ook zeker niet bij zijn op het WK in Doha. Jonathan kon niet meer lopen. Natuurlijk is dit niet leuk. Het is een grote ontgoocheling voor ons, maar dit is het leven van een atleet. We moeten verder."

   

  Dylan Borlée denkt dat de estafetteploeg toch nog kans maakt op succes. "We hebben ook zonder Joe nog een sterke ploeg", zei Dylan Borlée. "We lopen al jaren samen. Natuurlijk is het moeilijker om een mooi resultaat te boeken zonder hem. Dat verbergen we niet. Maar we blijven geloven. Ook zonder hem is een topresultaat op het WK mogelijk."

   

  Het WK in Doha gaat van 27 september tot 6 oktober door. Twee jaar geleden in Londen grepen de broers Borlée en Robin Vanderbemden net naast eremetaal.