Disciplinaire jury wil "meer bewijzen" voor het Cagliari straft voor racisme

  Lukaku werd slachtoffer van racisme op bezoek bij Cagliari.

  Het betreurenswaardige incident in Cagliari waar Romelu Lukaku het slachtoffer werd van racisme, heeft het thema weer op de agenda gezet. De Serie A kondigde gisteren aan een antiracismecampagne op te starten, maar de disciplinaire commissie lijkt toch niet van plan om Cagliari te straffen voor het gedrag van zijn fans. 

  Romelu Lukaku kroonde zichzelf met een penalty tot matchwinnaar voor Inter op bezoek bij Cagliari. Maar wat er net voor de strafschop gebeurde was een domper op de feestvreugde. Enkele fans van de thuisploeg maakten hun trieste reputatie waar en trakteerden de Rode Duivel op oerwoudgeluiden. Heel wat mensen veroordeelden de actie van de supporters nadien scherp, ook Lukaku zelf op zijn sociale media.

   

  Het thema racisme staat zo opnieuw op de agenda in het Italiaanse voetbal en de Serie A zal daarom in oktober ene antiracismecampagne opzetten. Maar over een straf voor Cagliari en de fans werd nog niet gesproken. En die lijkt er nu misschien zelfs helemaal niet te komen. 

   

  In zijn rapport na de wedstrijd heeft een lid van de disciplinaire commissie van de Serie A het niet eens over racisme. Gerardo Mastrandrea heeft het over "gezangen waarover op TV en in de kranten veel gesproken werd". Hij wil dan ook eerst "meer bewijzen zien alvorens hij kan beslissen of Cagliari gestraft moet worden".

   

  Wat die bewijzen dan zouden moeten zijn, is onduidelijk. Filmpjes die de ronde doen op het internet laten immers weinig aan de verbeelding over.