Actie AS Roma werpt vruchten af: vermist Belgisch kindje veilig teruggevonden

  Het jongetje werd getoond bij de aankondiging van Davide Zappacosta.

  De opmerkelijke social media-campagne van AS Roma werpt zijn vruchten af. De Italiaanse club begon deze zomer met een actie om vermiste kinderen terug te vinden, met succes zo blijkt. Intussen zijn er al 2 kinderen gevonden die getoond werden in de Twitter-posts van AS Roma.

  Vorig jaar werden de spelers bij Roma aangekondigd met intentioneel slecht gefotoshopte foto's, dit jaar koos de club voor een nieuwe weg. In samenwerking met het Amerikaanse National Center for Missing and Exploited Children en het Italiaanse Telefono Azzurro worden er bij elke inkomende transfer vermiste kinderen getoond. Zo hoopt de club te helpen in de zoektocht.

   

  De campagne begon met de inkomende transfers van Amadou Diawara en Leonardo Spinazzola. Intussen boekt de actie het nodige succes. 2 vermiste kinderen, die zijn verschenen in de AS Roma-tweets, zijn inmiddels veilig teruggevonden.

   

  Eén maand geleden werd een 15-jarig meisje uit Londen gevonden, 6 dagen nadat ze was verschenen in de Tweet van Roma. Nu is er ook een 9-jarig jongetje uit België terecht. Hij werd afgebeeld tijdens de voorstelling van Davide Zappacosta op social media. 

   

  De originele post met de aankondiging van Zappacosta is intussen offline gehaald om de identiteit van het kind te verbergen. Een aangepaste versie met nog 13 andere vermiste kinderen werd ter vervanging geplaatst.

  Het Belgische kindje is terecht

  De aangepaste post van AS Roma