Van Niekerk blijft op de sukkel en moet passen voor WK: "Ik blijf positief"

  Wayde van Niekerk ligt al bijna 2 jaar in de lappenmand.

  Wayde van Niekerk ligt al bijna 2 jaar in de lappenmand.

  De lijdensweg van Wayde van Niekerk is nog altijd niet ten einde. De wereldrecordhouder op de 400 meter is na 2 jaar nog altijd niet hersteld van een zware knieblessure en zal zijn wereldtitel niet verdedigen op het komende WK.

  Wayde van Niekerk blesseerde zich bijna 2 jaar geleden aan zijn knie tijdens een rugbypartijtje met andere bekendheden in zijn thuisland Zuid-Afrika. Sindsdien zit Van Niekerk in een sukkelstraatje waar hij maar niet uitraakt.

   

  De Zuid-Afrikaan, wereldrecordhouder, olympisch kampioen én wereldkampioen op de 400m, had gehoopt om dit voorjaar zijn rentree te maken, maar kreeg opnieuw af te rekenen met een fysieke terugslag. "Ik leg mezelf geen druk op en zal niet overhaasten. Ik luister naar mijn lichaam", zegt Van Niekerk.

   

  "Ik blijf positief en neem de zaken van dag tot dag, waarbij ik goed luister naar de artsen en mijn lichaam respecteer.  Op dit moment heb ik vrede met mijn situatie."