Van Crombrugge vervangt Casteels als derde doelman

  Hendrik Van Crombrugge.

  Hendrik Van Crombrugge.

  Roberto Martinez heeft Hendrik Van Crombrugge (Anderlecht) bij zijn selectie gehaald voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen San Marino en Schotland. Van Crombrugge vervangt Koen Casteels (Wolfsburg), die zondag moest afzeggen met een scheurtje in zijn rechterkuitbeen.

  Voor Van Crombrugge is het een snelle terugkeer bij de nationale ploeg. Begin juni was hij een eerste keer bij de kern van de Rode Duivels voor de interlands tegen Kazachstan en Schotland. Ook toen verving hij Koen Casteels, die destijds sukkelde met een dijblessure.

   

  Voor de interlands tegen San Marino en Schotland werd Van Crombrugge in eerste instantie gepasseerd. De 26-jarige doelman maakte in het tussenseizoen de overstap van Eupen naar Anderlecht. Zondag behaalde hij met paars-wit zijn eerste competitiezege in de Clasico tegen Standard (1-0).