Serie A lanceert antiracismecampagne na oerwoudgeluiden voor Lukaku

  De Italiaanse voetballiga heeft maatregelen aangekondigd na de incidenten tijdens Cagliari-Inter, waarbij fans van de thuisploeg Romelu Lukaku met oerwoudgeluiden probeerden af te leiden. In oktober lanceert de Serie A een "ploeg tegen racisme".

  Voorzitter Gaetano Miccichè en algemeen directeur Luigi De Siervo hebben de racistische uitlatingen aan het adres van Romelu Lukaku met klem veroordeeld. De officiële account van de Serie A toonde niet toevallig een foto van de Inter-spits helemaal bovenaan.

   

  "We zijn altijd tegen elke vorm van discriminatie geweest en zetten ons sterk in om dit hatelijke fenomeen tegen te gaan. Enkele domme mensen beschadigen het voor iedereen."

   

  "In oktober lanceren we een initiatief, nationaal en internationaal, waarbij de 20 teams uit de Serie A betrokken worden. Elke club wordt gevraagd om een speler aan te wijzen die deel gaat uitmaken van het "Team tegen Racisme" van de Serie A League."