Lukaku reageert: "Krachtig signaal nodig bij elke vorm van discriminatie"

  Romelu Lukaku spurt weg van Radja Nainggolan.

  Romelu Lukaku spurt weg van Radja Nainggolan.

  Een dag na de racistische spreekkoren in Cagliari heeft ook Romelu Lukaku gereageerd op de oerwoudgeluiden die hem gisteren te beurt vielen. "Het is 2019 en in plaats van vooruit te gaan, zetten we stappen achteruit", klinkt het.

  "In de voorbije maand zijn veel spelers het slachtoffer geworden van racisme. Ik gisteren ook. Voetbal is een spelletje waar iedereen van moet kunnen genieten. Elke vorm van discriminatie die onze sport te schande maakt, mogen we niet accepteren", schrijft Romelu Lukaku op Instagram.

   

  "Ik hoop dat alle voetbalfederaties ter wereld een krachtig signaal geven bij elk geval van discriminatie. Ook sociale mediaplatforms als Instagram, Twitter of Facebook en voetbalclubs moeten strenger worden. Elke dag zie je wel een racistische opmerking bij een bericht. Dat zeggen we al jaren, maar er gebeurt niks."

   

  "Het is 2019 en in plaats van vooruit te gaan, zetten we stappen achteruit. Als spelers moeten we één front vormen en een statement maken om het voetbal proper en genietbaar te houden voor iedereen."

  Cagliari: "We verwerpen wat er zondag gebeurd is"

  Ook Cagliari, gisteren tegenstander van Inter, heeft gereageerd op het incident. "We verwerpen wat er zondagavond gebeurd is", klinkt het in een statement. "We benadrukken nogmaals dat we deze verwerpelijke individuen willen identificeren en bannen uit ons stadion."

   

  Cagliari ontkracht op zijn beurt het beeld dat nu geschetst wordt van zijn aanhang en roept ook alle partijen in het voetbal op om samen de strijd tegen racisme aan te gaan. "Cagliari vraagt de steun van alle actoren om samen te vechten rond een onderwerp dat iedereen aangaat."