Wint Messi voor het eerst de Puskas Award met zijn chip tegen Betis?

  Messi

  Lionel Messi scoorde al meer dan 600 goals in zijn carrière, maar nog geen eentje leverde hem de Puskas Award op.

  Het moet een van de weinige individuele voetbalprijzen zijn die Lionel Messi nog niet gewonnen heeft: de Puskas Award voor het mooiste doelpunt van het seizoen. Daar komt dit jaar mogelijk verandering in.

  De Wereldvoetbalbond FIFA had eerder al een longlist van 10 kanshebbers op de Puskas Award bekendgemaakt, met daarbij onder meer Zlatan Ibrahimovic. Maar Zlatan haalde de uiteindelijke top 3 niet, Lionel Messi wel.

   

  Messi dingt mee naar de trofee met zijn subtiele chip tegen Betis. Hij krijgt concurrentie van de Colombiaan Quinteros, met een volmaakte vrijschop, en de Hongaar Zsori, met een acrobatische omhaal.

   

  In de 10 edities van de Puskas Award eindigde Lionel Messi al 2 keer op de 2e plaats. In 2011 moest hij Neymar boven zich dulden, in 2015 eendagsvlieg Wendell Lira.