OFFICIEEL: Club Brugge trekt Diagne aan, plus de Colombiaan Balanta

  Mbaye Diagne is een speler van Club Brugge.

  Mbaye Diagne is een speler van Club Brugge.

  Er is een verrassende wending in het transferdossier van Mbaye Diagne. De 27-jarige Senegalese spits leek op weg naar Anderlecht, maar het is Club Brugge dat in de laatste rechte lijn het pleit in zijn voordeel beslecht.

  Volgens enkele bronnen had Anderlecht afgelopen weekend een akkoord bereikt om Mbaye Diagne te huren van de Turkse topclub Galatasaray. De spits zou de weinig slagkrachtige aanvalslinie van paars-wit de broodnodige zuurstof gegeven hebben.

   

  Maar tot een overgang van Diagne naar de hoofdstad komt het niet, want het is het financieel slagkrachtige Club Brugge dat met Diagne aan de haal gaat. Blauw-zwart huurt Diagne voor een seizoen van Galatasaray, met aankoopoptie.

  Diagne vorig seizoen in de Europa League, met Galatasaray tegen Benfica.

  Diagne vorig seizoen in de Europa League, met Galatasaray tegen Benfica.

  De tweet van Club over Diagne:

  Diagne, ex-Lierse en ex-Westerlo

  Mbaye Diagne mag dan naam gemaakt hebben als topschutter van de Turkse competitie, de Belgische voetballiefhebber kent hem ook. Zo speelde Diagne in 2014 voor Lierse (zie foto hieronder) en een jaar later voor Westerlo. Het was Juventus dat de aanvaller destijds uitleende.

   

  Het was bij Kasimpasa dat Diagne de grootste sier maakte. In januari 2018 verkaste hij naar dat Turkse team en scoorde hij 12 keer in 17 wedstrijden. Ook in de eerste helft van het seizoen erna scoorde hij vlotjes, wat Galatasaray tot actie bewoog. Diagne verhuisde eind januari 2019 voor 10 miljoen euro naar de Turkse grootmacht. 

   

  Maar bij Galatasaray had Diagne geen toekomst meer. Radamel Falcao is daar immers met grote trom aangekomen, waardoor Diagne spits op overschot geworden was. Falcao is zondagavond geland in Istanbul en werd door naar verluidt 25.000 Galatasaray-fans met het nodige enthousiasme onthaald. 

  Colombiaanse international erbij op het middenveld

  Club kondigde vanmiddag naast de transfer van Diagne ook die van Eder Balanta aan. De 26-jarige Colombiaan is een linksvoetige defensieve middenvelder die ook centraal zijn streng kan trekken.

   

  Balanta komt over van Basel, waarmee hij dit seizoen in de voorrondes van de Champions League PSV uitschakelde. Met Basel won Balanta 1 Zwitserse titel en 2 bekers.

   

  De international tekende voor 3 jaar in het Jan Breydelstadion. Hij moet bij Club Brugge de leemte opvullen die de naar Aston Villa vertrokken Marvellous Nakamba naliet.

  Tweet over Balanta: