Fernando Llorente wordt nieuwe maatje van Mertens in Napolitaanse aanval

  Fernando Llorente na zijn doelpunt tegen Man.City.

  Fernando Llorente na zijn doelpunt tegen Man.City.

  Napoli heeft zich verzekerd van de diensten van Fernando Llorente. De 34-jarige aanvaller, die transfervrij was na twee seizoenen bij Tottenham, moet voorin de concurrentie bij Napoli verder aanwakkeren.

  Vorige week haalde Napoli al de Mexicaanse aanvaller Hirving Lozano weg bij PSV, maar daarmee was de offensieve honger van de Italianen nog niet gestild.

   

  Voor Fernando Llorente betekent Napoli een terugkeer naar Italië. De Spanjaard speelde eerder al twee jaar bij Juventus. Verder kwam de targetspits uit voor zijn opleidingsclub Athletic Bilbao (2005-2013), Sevilla (2015-2016), Swansea City (2016-2017) en Tottenham (2017-2019).

   

  Bij Tottenham verlengde Llorente zijn contract niet. Hij was vorig seizoen nochtans belangrijk voor de Londense club met de beslissende treffer in de kwartfinales van de Champions League tegen Manchester City.     

   

  De 24-voudige Spaanse international versterkt Napoli twee dagen na de ongelukkige 4-3-nederlaag in de topper bij Juventus. Napoli telt zo na 2 speeldagen 3 punten. Na de interlandbreak treffen Dries Mertens en co in eigen huis Sampdoria.

  Llorente op zijn sociale media: