Kompany geeft in Anderlecht-café tournée générale aan de fans

  Vincent Kompany.

  Vincent Kompany.

  Vincent Kompany is zondagavond na de 1-0 van Anderlecht tegen Standard nog op café geweest. De aanvoerder ging er bij de paars-witte fans nogmaals om steun voor zijn ploeg vragen en trakteerde iedereen op een drankje.

  Anderlecht haalde gisteren in de Clasico tegen Standard zijn eerste driepunter van het seizoen binnen. De overwinning liet een zucht van opluchting en euforie door het stadion razen: supporters en bestuurders vielen elkaar in de armen.

   

  Vincent Kompany ontbrak door een blessure. Hij zat wel hoog in de tribune, in een loge, waar hij ook toegang had tot tv-beelden van de wedstrijd.

   

  Na de match ging Kompany nog even langs in café Le But, vlak bij het stadion. Daar bedankte hij de aanwezige fans voor hun steun van de voorbije weken en deed hij tegelijkertijd een oproep om dat ook in de toekomst te blijven doen.

   

  "Na mijn tijd bij Manchester City had ik veel opties, maar ik heb met heel mijn hart voor Anderlecht gekozen. Dat Anderlecht-hart zie ik terug bij onze spelers. De jongeren geven elke dag alles op training", zei Kompany.

   

  "We mogen dan tegen Standard pas onze eerste zege gepakt hebben, in de toekomst zullen we meer winnen. Zelf zal ik alles, alles, alles, alles geven voor deze mooie club. Vandaag hebben we Standard verslagen, daarom: tournée générale!"

  Kompany trakteert in café: