Van Herck verlaat Tennis Vlaanderen, maar blijft kapitein van Fed Cup- en Davis Cup-team

  Johan Van Herck.

  Tennis Vlaanderen heeft laten weten dat Johan Van Herck, die sinds 2009 actief was binnen de organisatie, op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging. Hij blijft wel actief als kapitein van zowel het Fed Cup- als Davis Cup-team. Van Herck speelde de voorbije tien jaar een belangrijke rol in het uitbouwen en begeleiden van talentvolle spelers tot prof op het ATP-circuit.

  "Na vele jaren op het internationale circuit gaf Johan te kennen dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging", legt Tennis Vlaanderen uit in een persbericht. "Na verschillende open gesprekken bleek die uitdaging niet meer binnen Tennis Vlaanderen te liggen."

   

  De 45-jarige Van Herck zal als kapitein van zowel het Fed Cup- als het Davis Cup-team "blijven bijdragen tot de ontwikkeling van het Belgische tennis, met de Davis Cup Finals in Madrid als volgende grote afspraak", vervolgde Tennis Vlaanderen. "De komende maanden zal hij zich vol overgave blijven inzetten voor de jonge toptennistalenten in Wilrijk."     

   

  "Tennis Vlaanderen wil Johan oprecht bedanken voor zijn jarenlange inzet voor het tennis in Vlaanderen. Zijn ervaring heeft bijgedragen tot de huidige internationale successen. Daarnaast wenst Tennis Vlaanderen Johan alle succes in zijn nieuwe professionele uitdaging."