• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Red Flames: "Vroeger was het EK een utopie, nu is het realistisch"

  De Red Flames donderdag na hun 3-3-gelijkspel tegen Engeland.

  De Red Flames trappen vanavond tegen Kroatië hun EK-kwalificatiecampagne op gang. Na het gemiste WK zijn de Belgische voetbalvrouwen met niets minder dan een ticket voor het EK tevreden. "Met het talent in deze groep moet het EK haalbaar zijn", klinkt het in koor.

  "We gaan vol voor groepswinst"

  De Red Flames speelden donderdag in een oefenpot 3-3 gelijk tegen Engeland, toch een grootmacht in het vrouwenvoetbal. "We hebben in die match heel veel vertrouwen getankt en we zien het volledig zitten", zegt Heleen Jaques.

   

  "We hebben het laatste half jaar veel bijgestuurd. De ontgoocheling na het gemiste WK was heel groot, maar het was tijd om de juiste conclusies te trekken en dat is nu aan het gebeuren. Het was een gemiste kans en daarom werken we nu hard om deel te nemen aan het EK."

   

  "De honger is heel groot. Vroeger was het EK een utopie, nu is het realistisch. Met het talent in deze groep moet het haalbaar zijn."

   

  Kroatië is de eerste opdracht: "We hebben er nog nooit tegen gespeeld. We denken niet aan puntenverlies. We gaan vol voor groepswinst."

  "Kroatië wordt compleet anders dan Engeland"

  "We weten niet zoveel over Kroatië", zegt Tessa Wullaert over de eerste tegenstander in de EK-voorronde. "Maar we moeten focussen op onszelf. Kroatië is Engeland niet. We zijn sowieso de betere ploeg en dus is het een kwestie van winnen."

   

  "Een goeie start is half gewonnen. We mogen hen niet onderschatten, maar we moeten van onze eigen sterkte uitgaan. Het is belangrijk voor het vrouwenvoetbal dat we prestaties blijven leveren."

   

  "We hebben er enorm veel zin in", vult Janice Cayman aan. "Deze campagnes leiden tot grote toernooien en deze groep wil er goed aan beginnen. De ontgoocheling na het gemiste WK was enorm, maar alles is nu verwerkt. Dit is een talentvolle groep."

   

  Bondscoach Ives Serneels: "Engeland moet vertrouwen geven, maar Kroatië wordt compleet anders. Wij zullen meer de bal hebben en de focus moet op ons eigen team liggen."

   

  "We hebben duidelijke ambities gesteld en dan moet je je thuiswedstrijden winnen. Als dat op een goeie manier is, dan zou dat extra leuk zijn."

  Red Flames in EK-kwalificatie 2021

  wedstrijden Red Flames
  BELGIE Kroatië 6-1
  Roemenië BELGIE 0-1
  Kroatië BELGIE 1-4
  BELGIE Litouwen 6-0
  BELGIE Roemenië 6-1
  Zwitserland BELGIE 2-1
  Litouwen BELGIE 0-9
  BELGIE Zwitserland 4-0
  tussenstand groep H
      M M+ M= M- goals ptn
  1. BELGIË 8 7 0 1 37-5 21
  2. Zwitserland 8 6 1 1 20-6 19
  3. Roemenië 7 3 0 4 12-16 9
  4. Kroatië 7 2 1 4 7-18 7
  5. Litouwen 8 0 0 8 1-32 0

  Bekijk de gesprekjes met Serneels, Wullaert en Cayman: