Defour: "Ik heb een zware periode gehad en ik begin hier vanaf nul"

  Steven Defour op de Bosuil.

  Op zijn 31e gaat Steven Defour weer in de Belgische competitie aan de slag. De voormalige Rode Duivel zit zoals zijn teruggekeerde (ex-)collega's niet met het EK in zijn achterhoofd. "Ik wil met Antwerp zo hoog mogelijk eindigen en ik wil mijn beste niveau halen", klinkt het.

  "Antwerp is een zeer interessant project", zegt Steven Defour over zijn nieuwe werkgever. "Ze willen zo snel mogelijk naar omhoog en ik wil graag helpen."

   

  Defour komt veel oude bekenden tegen, onder meer trainer Laszlo Bölöni. "Het is fijn om weer met hem samen te werken. Onder hem heb ik, denk ik, mijn beste jaar in mijn carrière gespeeld. Dat niveau hoop ik terug te vinden."

   

  Waarom wilde Defour weg uit Engeland? "Het ging niet over wegwillen, het was gewoon het juiste moment. Ik heb pech gehad met blessures en het overlijden van mijn vader."

   

  "Die periode heeft er ingehakt. Ik heb een zware periode gehad en die moet ik achter mij laten. Ik begin hier vanaf nul. Ik wil met Antwerp zo hoog mogelijk eindigen. En mijn beste niveau halen."

   

  Hoe fit is Defour? "Ik ben fit. Ik ben in elk geval niet geblesseerd. Maar ik heb heel lang niet gespeeld. Ik weet dat ik moet werken en dat zal tijd nodig hebben. We hebben nu 10 dagen om goed te kunnen werken."