Ga naar de inhoud

Correa aan de betere hand na dodelijke crash in Spa, maar "overweldigd door verdriet"

 ma 2 september 2019 10:32
De autowereld rouwt na het dodelijke ongeluk in Spa zaterdag.
De autowereld rouwt na het dodelijke ongeluk in Spa zaterdag.

Juan Manuel Correa is na een 4 uur durende operatie in een ziekenhuis in Luik aan de betere hand. Dat heeft de 20-jarige Amerikaanse autocoureur laten weten op zijn website.

Correa was zaterdag op het circuit van Spa-Francorchamps betrokken bij het ongeluk waarbij de 22-jarige Fransman Antoine Hubert om het leven kwam.

 

Nadat Hubert in de tweede ronde tegen een muur was gereden, knalde de in Ecuador geboren Amerikaan Correa vol op hem. Correa overleefde het ongeval, maar liep breuken op in zijn beide benen en heeft ook een blessure aan zijn ruggengraat.

 

"Zijn toestand is stabiel", staat te lezen op de website van Correa. Correa heeft in Luik de steun van zijn ouders. De autorijder meldt "overweldigd te zijn door verdriet" na de dood van Hubert.

 

Zelf moet Correa zeker nog een dag op de afdeling intensieve verzorging doorbrengen, ook al is hij volledig bij bewustzijn. Zodra zijn toestand het toelaat, wordt hij overgevlogen naar de Verenigde Staten.

Boodschap op sociale media:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.