Inter-coach na racisme in Cagliari: "Veel werk aan de winkel in Italië"

  Romelu Lukaku en Antonio Conte

  Romelu Lukaku en Antonio Conte

  Romelu Lukaku is zondag in Cagliari slachtoffer geworden van racistische spreekkoren. "In het buitenland supporteren de fans voor hun eigen ploeg in plaats van de tegenstander te beledigen", zegt Inter-coach Antonio Conte

  De Cagliari-aanhang heeft de voorbije jaren een bedenkelijke reputatie opgebouwd op het vlak van racistische geluiden en ook gisteren was het weer prijs. Romelu Lukaku kreeg onder meer oerwoudgeluiden te horen toen hij een penalty moest nemen.

   

  "In dit geval heb ik de geluiden niet gehoord, maar het is wel al vaker gebleken dat er in Italië nog veel werk aan de winkel is op dit vlak", vindt Antonio Conte. "Mensen moeten zich beschaafder gedragen en respect tonen voor wie aan het werk is."

   

  "In het buitenland voel je meer respect. Daar supporteren de fans voor hun eigen ploeg in plaats van hun tijd te besteden aan het beledigen van de tegenstander. Wat er in Italië gebeurt, is niet fraai."

  Racistische Cagliari-fans nemen Lukaku op de korrel:

  Lukaku antwoordt met zijn voeten: