Van het BK over Wetteren naar het WK: "Ik trek met vertrouwen naar Yorkshire"

  Campenaerts mikt weer op het WK-podium.

  Victor Campenaerts (27) heeft een atypische route uitgestippeld richting het WK tijdrijden van 25 september. De uurrecordhouder had na het BK in juni nood aan rust en heeft vandaag in Wetteren zijn enige competitiedag tussen dat BK en het WK afgewerkt. "Na het BK legde ik al helemaal de focus op het WK."

  Geen Vuelta, geen Canadese koersen, geen Ronde van Groot-Brittannië: Victor Campenaerts trekt vrijwel zonder competitiekilometers in de benen naar het WK tijdrijden van 25 september in Yorkshire.


  Campenaerts heeft een bijzonder intens voorjaar achter de rug met zijn uurrecordpoging en de Giro. Na het BK was de Lotto-hardrijder uitgeblust, maar de batterijen zijn stilaan opgeladen voor het WK tegen de klok. Opvallend: de benen worden niet in competitie warmgedraaid.

   

  "Na het Belgisch kampioenschap trok ik op stage. Ik besliste om slechts één koers te rijden, hier in Wetteren", vertelde Campenaerts vanavond na het dernycriterium in Oost-Vlaanderen.

   

  "Mijn volgende competitiewedstrijd wordt het wereldkampioenschap tijdrijden. Een titelstrijd waar ik met heel veel vertrouwen naartoe trek. In Yorkshire wil ik zo goed mogelijk voor de dag komen en wil ik op het podium staan. Ik wil daarmee de lijn van vorig jaar doortrekken." In Innsbruck werd hij 3e na Rohan Dennis en Tom Dumoulin.

   

  Campenaerts rijdt volgend jaar voor Team NTT. "Het zou mooi zijn om afscheid te nemen van Lotto Soudal met een wereldtitel, maar die zal ik zeker niet op bestelling krijgen. Aan mijn voorbereiding zal het zeker niet liggen. Ik legde al na het BK helemaal de focus op het wereldkampioenschap."