Ex-kajakker Bob Maesen wordt Manager High Performance van het BOIC

  Bob Maesen wordt High Performance Manager bij het BOIC.

  Bob Maesen wordt High Performance Manager bij het BOIC.

  Het BOIC heeft Bob Maesen als nieuwe "Manager High Performance" aangewezen. De voormalige kajakker zal het departement Topsport, onder leiding van Olav Spahl, op 4 november 2019 versterken.

  "Samen met Philippe Préat, eveneens Manager High Performance, zal Bob Maesen op het terrein de selectie, de voorbereiding en de begeleiding van de Team Belgium-atleten opvolgen en er zo toe bijdragen dat de atleten in optimale omstandigheden op het hoogste internationale niveau kunnen presteren", meldt het BOIC. 

   

  Bob Maesen is 43 jaar en is industrieel ingenieur elektromechanica. Momenteel is hij Technisch directeur topsport en coach bij de Vlaamse Kano- & Kajak-Federatie.

   

  Maesen, zelf een gewezen kajakker, nam deel aan drie Olympische Spelen:  Sydney 2000, Athene 2004 en Peking 2008. In Athene finishte hij, samen met Wouter D’Haene, als vijfde in de K2 1.000m. Ook met Wouter D’Haene won hij een zilveren medaille tijdens het WK van 2003 in Gainesville. In april 2012 zette hij een punt achter zijn carrière als atleet.

   

  Op het WK kajak in het Hongaarse Szeged (augustus 2019) loodste Maesen de K2 500m met Hermien Peters en Lize Broekx naar de vierde plaats, goed voor één van de felbegeerde olympische tickets voor Tokio 2020. 

  "Meewerken aan missie van het BOIC"

  Bob Maesen is blij dat hij binnenkort een nieuw hoofdstuk mag schrijven.

   

  "Ik dank het BOIC voor het vertrouwen. Ik verheug me erop om vanuit mijn nieuwe rol te kunnen meewerken aan de missie van het BOIC: de Belgische topatleten naar internationale successen begeleiden", zegt Maesen.

   

  "Ik zal de Belgische kajakkers van nabij blijven volgen om zo de continuïteit te verzekeren en mijn expertise beschikbaar stellen voor andere sporten."

   

  Olav Spahl, Elite Sports Director: "De ervaring en de expertise van Bob Maesen als olympisch atleet en coach zijn een meerwaarde voor het BOIC in het algemeen en voor het topsportdepartement in het bijzonder. Ik heet Bob van harte welkom in ons midden."