Antwerp pakt uit met kwartet: Defour, Hoedt, Gano en Benson trekken naar de Bosuil

  Op de slotdag van de transferperiode heeft Antwerp zijn kern gevoelig versterkt. The Great Old strikte niet alleen Steven Defour (31), ook aanvallers Zinho Gano (25) en Manuel Benson (22) werden in de vooravond in één klap voorgesteld. De honger was blijkbaar nog niet gestild, want ook Wesley Hoedt (25) komt naar de Bosuil.

  De komst van Steven Defour hing al een tijdje in de lucht. Burnley liet zijn middenvelder dit weekend gaan, waardoor de voormalige Rode Duivel transfervrij naar Antwerp kon trekken. Hij tekende een contract voor één jaar.

   

  Antwerp ging op de slotdag ook shoppen bij Racing Genk. Spits Zinho Gano wordt een seizoen gehuurd met aankoopoptie. Manuel Benson, vorig jaar uitgeleend aan Moeskroen, verlaat de kampioen definitief. Hij tekende voor 4 seizoenen (met een optie voor 2 bijkomende seizoenen).

   

  Vorige week trok Antwerp ook al Kevin Mirallas aan. Het huiswerk was blijkbaar nog niet afgerond, want een uurtje na het persmoment maakte Antwerp ook de komst van Wesley Hoedt bekend.

   

  De Nederlandse verdediger wordt een jaar gehuurd van Southampton. De 6-voudige international werd vorig seizoen na de winterstop uitgeleend aan Celta Vigo. Zijn laatste optreden voor Oranje dateert wel al van september 2017.

   

  Over het uitgaande verkeer - Geoffry Hairemans en Faris Haroun - wilde Antwerp niets vertellen.

  Antwerp communiceert over de deals: