• home
 • video
 • pas verschenen

  Super Sunday, en niet alleen in het voetbal: Sporza is er overal bij

  sport

  Formule 1, toppers in het voetbal, wielrennen, Yellow Tigers: je zal ogen tekort komen vandaag.

  Het belooft een drukke sportmiddag te worden vandaag, met voor elk wat wils: toppers in het voetbal, zowel in binnen- als buitenland, topkoers in Spanje, Frankrijk, België en Duitsland, Federer-Goffin op de US Open, de Yellow Tigers op het EK volleybal, F1 in Spa,... En bij sporza zit je goed om er niets van te missen.

  VOETBAL

  België

  Vandaag komen alle ploegen die vorig jaar Play-off I hebben gehaald in actie. Philippe Clement neemt het om 14.30u met Club Brugge op tegen zijn ex-ploeg en de huidige kampioen Racing Genk. Om 18u staat Anderlecht-Standard op het programma, ondanks de grote afstand in het klassement tussen beide teams nog altijd een klassieker. De dag wordt afgesloten met Zulte Waregem-Antwerp en Gent-Cercle, allebei om 20u.

  Buitenland

  Niet alleen in België, maar ook elders in Europa staan enkele affiches op het programma om bij te watertanden. Of wat had je gedacht van de altijd beladen Londense derby tussen Arsenal en Tottenham. Of de misschien nog méér beladen Romeinse derby tussen Lazio en AS Roma. Later op de avond krijgen we in Italië nog een duel tussen Nainggolan en Lukaku in Cagliari-Inter, terwijl Real Madrid een verraderlijke uitmatch bij Villarreal heeft.

  ANDERE SPORTEN

  Wielrennen

  Heel wat wielrennen vandaag, met als kroonstuk de pocketbergrit door Andorra in de Vuelta. Amper 94 kilometer, maar wel de hele tijd op en af, om te eindigen op de Alto Els Cortals d'Encamp. Ongetwijfeld een schitterend spektakel!

  De etappe is vanaf de start (iets voor 15u) te volgen op Eén en met livestream en tekst op sporza.be.

  In Frankrijk maakt Oliver Naesen vandaag jacht op een record. Met een 3e zege in de Bretagne Classic, de voormalige GP van Plouay, wordt hij alleen recordhouder in deze WorldTour-wedstrijd. Met Tim Wellens, Tiesj Benoot, Sep Vanmarcke en Greg Van Avermaet krijgt hij ongetwijfeld veel concurrentie uit Belgische hoek.

   

  Volg de finale van de Bretagne Classic met livestream op sporza.be (zonder commentaar).

  Met de Vuelta en de Bretagne Classic hebben we het nog niet allemaal gehad, want ook in eigen land blazen de renners verzamelen in Leuven voor de GP Jef "Poeske" Scherens. In de Ronde van Duitsland staat dan weer de slotrit op het programma. Kan Jasper Stuyven de eindzege binnenhalen?

  Formule 1

  Door het overlijden van F2-rijder Anthoine Hubert wordt het dit jaar een Grote Prijs van België in mineur. Charles Leclerc wist gisteren de poleposition te veroveren, maar de vele enthousiaste Nederlandse fans hopen natuurlijk op een overwinning van Max Verstappen.

  EK volleybal: België-Rusland

  De Yellow Tigers willen dolgraag de kwartfinales van het EK volleybal bereiken, maar dan zullen ze in Bratislava wel moeten stunten tegen Rusland, een van de medaillekandidaten. Vanaf 15.30u beginnen de volleybalvrouwen eraan. Volg het exclusief op sporza.be met livestream!

  US Open: Federer-Goffin

  David Goffin en Roger Federer staan voor de 10e keer tegenover elkaar. 2 jaar geleden kon Goffin de Zwitser al eens verslaan op de Masters, maar kan hij dat nu ook op een grandslamtoernooi? Inzet is een plaats in de kwartfinales, wat voor Goffin een unicum zou zijn. Om 18u worden beide spelers verwacht in het immense Arthur Ashe Stadium.

  Paardensport

  Voor wie voetbal, tennis, volleybal, wielrennen of Formule 1 nog niet genoeg vindt of wie het graag allemaal wil volgen, kan bij ons ook terecht voor een livestream van de prestigieuze Brussels Stephex Masters, waar de beste jumpingruiters ter wereld tegen elkaar strijden.

  elektronische programma gids

  vandaag

  sport/programmawedstrijdtvradiosite/app
  voetbalExtra Time herhaling tv:13u55radio: - site/app: -
  voetbalEuropa League preview magazine tv:18u50radio: - site/app: -