• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Stuyven geeft de eindzege in Duitsland niet meer uit handen

  Jasper Stuyven (27) heeft de Ronde van Duitsland op zijn erelijst gezet. De zege in de slotrit was voor Sonny Colbrelli. Stuyven werd 5e en dat was voldoende om de eindoverwinning op zak te steken.

  Bekijk de ontknoping:

  Colbrelli strandt op 3 seconden in de eindstand

  Jasper Stuyven begon aan de slotdag met een voorsprong van 13 seconden op Sonny Colbrelli, 18" op Aleksej Loetsenko en 19" op Yves Lampaert.

   

  De blokken van de uitdagers probeerden met een strak tempo en enkele uitvallen Stuyven nog uit het rood te rijden, maar in de slotfase beschikte de Leuvenaar over voldoende Trek-ploegmaats om de prikken te neutraliseren.

   

  Op de lastige aankomst probeerde Stuyven nog de kers op de taart te zetten in de sprint, maar Colbrelli beschikte over het sterkste eindschot. Lampaert werd 2e, Stuyven 5e.

   

  Stuyven is dus eindwinnaar, al kwam Colbrelli door de bonificatieseconden nog gevaarlijk in de buurt. De Italiaan strandt op 3 tellen. Met Lampaert staat er nog een landgenoot op het podium.

  Stuyven: "Ik hoop deel uit te maken van de WK-selectie"

  "Voor het eerst in mijn profcarrière win ik een rittenkoers", glimlachte Jasper Stuyven (Trek-Segafredo). "Veel ploegen hebben me vandaag aangevallen, maar gelukkig kon ik rekenen op een sterke ploeg. Ik ben zeer blij dat ik het kan afmaken met de eindzege."

   

  Stuyven rijdt volgend weekend de Brussels Cycling Classic en daarna volgen de Canadese WT-koersen. "Daarna hoop ik deel uit te maken van de Belgische WK-selectie. Alle Belgen rijden zeer goed en winnen de laatste tijd. Maar het is goed dat ik hier gewonnen heb."

  Uitslag rit 4:
  1. Sonny Colbrelli (Ita) 160 km in 3u44'48"
  2. Yves Lampaert z.t.
  3. Alexander Kristoff (Noo)  
  4. Aleksej Loetsenko (Kaz)  
  5. Jasper Stuyven  
  6. Diego Ulissi (Ita)  
  7. Cees Bol (Ned)  
  8. Ben Swift (GBr)  
  9. Tom-Jelte Slagter (Ned)  
  10. Simon Geschke (Dui)  
  Eindstand:
  1. Jasper Stuyven in 16u23'09"
  2. Sonny Colbrelli (Ita) op 3"
  3. Yves Lampaert 13"
  4. Aleksej Loetsenko (Kaz) 15"
  5. Diego Ulissi (Ita) 20"
  6. Marc Hirschi (Zwi) z.t.
  7. Tom-Jelte Slagter (Ned) 21"
  8. Jonas Vingegaard (Den) 22"
  9. Toms Skujins (Let) 23"
  10. Jens Keukeleire z.t.