• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Osaka en Gauff houden het niet droog na hun onderlinge confrontatie

  Osaka en Gauff

  De tranen vloeiden rijkelijk na de match tussen Osaka (l) en Gauff (r).

  Titelverdedigster Naomi Osaka heeft zich eenvoudig geplaatst voor de 1/8e finales van de US Open. De Japanse versloeg Cori Gauff met 6-3 en 6-0. Na de controversiële finale van vorig jaar tegen Serena Williams volgde zo dit jaar een opnieuw emotioneel duel tegen de Amerikaanse rising star Gauff. Beide speelsters konden hun tranen na het duel niet bedwingen.

  Net voor aanvang van de gebruikelijke babbel op de court na de match, sprak Osaka Gauff aan. Ze vroeg aan de 15-jarige tienersensatie om mee het interview op de baan te doen, want "de mensen waren hier aanwezig voor haar". Gauff weigerde eerst, uit schrik om te huilen. "Het is beter hier te huilen, dan onder de douche straks", was het antwoord van Osaka.

   

  Het was voor Gauff haar eerste US Open ooit. Ze debuteerde dit jaar op de WTA Tour en tekende op Wimbledon meteen voor een stunt door, als qualifier, de 1/8e finales te bereiken. Sindsdien keek de VS uit naar haar eerste passage op de US Open. "Het was fantastisch, Naomi speelde goed. Ik ga veel leren uit deze partij", zei ze nog.

   

  Nadien kwam ook nog Osaka aan het woord, maar de Japanse nummer 1 van de wereld kon ook haar tranen niet bedwingen. Vorig jaar pakte ze de eindzege in de US Open na een controversiële finale tegen de Amerikaanse Serena Williams. Wie kon een jaar later voorspellen dat ze in de 3e ronde zou uitkomen tegen de nieuwe, Amerikaanse chouchou.

   

  Ze richtte zich persoonlijk tot de entourage van Gauff. "Ik herinner me nog dat jullie trainden op dezelfde plaats als ik. Het feit dat we hier nu samen op het veld stonden, is onwaarschijnlijk. Jullie zijn ongelooflijk."

  US Open

  Naomi Osaka (2, 1)
  set
  Cori Gauff (35, WC)
  6
  1
  3
  6
  2
  0