• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bruynseels wint prestigieuze Stephex Masters in Wolvertem al voor 3e keer

  Bruynseels won met Gancia de Muze.

  Niels Bruynseels heeft de vijfsterrenjumping in Wolvertem gewonnen. Hij kwam als laatste de piste in voor de barrage en dook nog onder de tijd van de Nederlander Harrie Smolders. Jos Verlooy, vorige week nog goed voor brons op het EK, werd 9e.

  Jos Verlooy en Niels Bruynseels waren de enige Belgen die zich wisten te plaatsen voor de barrage. Van het gouden kwartet op het EK moest Pieter Devos de strijd staken en verzamelden Jérôme Guery en Gregory Wathelet 4 strafpunten. Ook bijvoorbeeld Olivier Philippaerts haalde met 8 strafpunten de barrage niet.

   

  In de barrage zat het venijn in de staart. Verlooy en Bruynseels moesten helemaal op het einde de piste in. Net voor de Belgen was het de beurt aan Harrie Smolders. De Nederlander deed het foutloos en dook onder de tijd van de Braziliaan Zanotelli. Jos Verlooy liet de eerste kans op een Belgische zege liggen want hij tikte twee balken uit de lepels.

   

  Niels Bruynseels deed het als laatste combinatie beter. Hij liet alle balken liggen en was 3 tienden sneller dan Smolders. Zo pakte hij al zijn derde zege in Wolvertem want hij won er ook al in 2016 en 2017. Hij graait uit de prijzenpot een nieuwe auto en 82.000 euro mee.