• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Buitenlandse experts over Yellow Tigers: "Er is nog veel progressie mogelijk"

  De Yellow Tigers kijken deze namiddag Rusland in de ogen voor een plaatsje in de kwartfinales op het EK volleybal. De jonge ploeg van bondscoach Gert Vande Broek maakte al een goede indruk dit toernooi en dat is ook enkele buitenlandse experten niet ontgaan. Onze man ging polshoogte nemen.

  Bondscoach van Slovenië Alessandro Chiappini: “De individuele kwaliteiten van de Tigers stijgen elk jaar”

  “De Belgen zijn erg sterk. Ze vechten heel hard maar de algemene kwaliteit van het team is ook hoog. Hun individuele kwaliteiten stijgen elk jaar en enkele van de Belgen doen goede ervaringen op, zoals Britt Herbots die een goed seizoen speelde in Italië. Ze is veel rijper geworden, ondanks haar jeugdige leeftijd."

   

  "De kwaliteit van het werk dat de trainersstaf dit jaar heeft geleverd zie je nu tijdens de matchen. Ze hebben een duidelijke visie en een goed project.”

  Assistent-bondscoach van Polen Blazej Krzysztalowicz: “Meer Belgen moeten de stap zetten naar sterkere competities”

  “De Yellow Tigers blijven vechten, bij gelijk welke stand. Ze vechten tot het laatste punt. Ze spelen verstandig met veel variatie in hun aanvallen. Tipballen maar ook harde smashes. Die variatie zorgt voor evenwicht.”

   

  Krzysztalowicz bemerkt ook het goede werk van de technische staf. “Ze werken al jaren samen met dezelfde staf. Dat is goed dat ze tijdens de cruciale momenten elkaar goed kennen. Met een paar woorden helpen ze de ploeg.”

   

  “Maar ook individueel is er kwaliteit. De ervaring van speelsters als Herbots en Grobelna in de Italiaanse competitie komt jullie spel ten goede. Het zou goed zijn als meer
  speelsters die stap zetten naar sterkere competities.”

  Voormalig Pools international Milena Sadurek: “De service van de Belgen is een wapen”

   “De tactiek van de Belgen is duidelijk en steunt op hun goede service. Daar scoren
  ze goed mee. Polen had grote moeilijkheden met hun receptie in de match tegen België.”

   

  "Met wat meer ervaring is er nog veel progressie mogelijk. Ze hebben een goede coach en goede speelsters. De ervaring ontbreekt nog wat maar jaar na jaar zullen ze sterker worden."

  Bondscoach Italië Davide Mazzanti: "Ze missen nog een topaanvalster"

  "De Belgen hebben een sterke aanvalsstrategie. Ook op opslag zijn ze gevaarlijk. In elke rotatie hebben ze een goede oplossing. Ze missen nog een speelster die het kan oplossen voor de ploeg in moeilijke situaties, zoals Egonu bij Italië, Sloetjes bij Nederland of Boskovic bij Servië. Elk topteam heeft zo’n aanvalster."

  Volg de achtste finale van de Yellow Tigers tegen Rusland straks live op deze pagina om 15u30 via de exclusieve livestream op sporza.be. Marc Willems voorziet het commentaar.