• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ex-RSCA-coach Weiler gaat aan de slag bij Al-Ahly

  Weiler leidde Anderlecht naar zijn 34e en voorlopig laatste landstitel.

  De Egyptische topclub Al-Ahly heeft René Weiler, die eerder Anderlecht trainde, aangesteld als nieuwe coach. De Zwitser vindt zo opnieuw een club nadat hij in februari door de Zwitserse eersteklasser Luzern ontslagen werd.

  In september 2017 stapte René Weiler op bij Anderlecht. Vier maanden eerder had hij paars-wit de 34e landstitel uit de clubgeschiedenis bezorgd. Na een intermezzo bij Luzern tekent de Zwitser nu dus een contract bij de Egyptische landskampioen Al-Ahly. 

   

  De lat ligt hoog voor Weiler: ondanks het veroveren van de landstitel werd het contract van zijn voorganger Martin Lasarte niet verlengd. Medio augustus mocht de Uruguayaan beschikken. Weiler moet de Egyptische topclub naar nieuwe successen leiden. 

   

  Al-Ahly kroonde zich in Egypte al 41 keer tot landskampioen. De club won ook al 8 keer de Afrikaanse Champions League, voor het laatst in 2013.