• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Dat Mathieu en Wout er enkele crossen niet bij zijn, verandert voor mij niets"

  Belgisch kampioen Toon Aerts.

  Geloof het of niet, maar volgende zondag gaat in Eeklo het veldritseizoen al van start. Mathieu van der Poel heeft nog doelen op de weg, Wout van Aert revalideert nog na zijn val in de Tour. Er wordt in de eerste crossen dus vooral naar Belgisch kampioen Toon Aerts gekeken. 

  Aerts: "Pas bij 6 op 6 focus ik me meer op de weg"

  Toon Aerts (25) is na een goeie ploegstage klaar voor de eerste crossen van het seizoen.

   

  "We hebben kunnen doen wat we wilden doen", vertelde Aerts zaterdag op de ploegvoorstelling van de Telenet Baloise Lions. "Het is nu afwachten tot de eerste cross in Eeklo."

   

  "Dat Mathieu van der Poel en Wout van Aert er enkele crossen niet bij zullen zijn, verandert niets voor mij. Ik ga altijd voluit."

   

  "Voor de klassementen zal hun afwezigheid wel in mijn voordeel spelen. Ik zet daar dan ook vol op in."

   

  "Het BK is dit seizoen niet echt op mijn lijf geschreven. Het WK kan nog positief uitvallen als het modderig wordt."

   

  Aerts heeft naar eigen zeggen nog niet de intentie om zoals MVDP en WVA te kiezen voor een uitgebreider programma op de weg.

   

  "Een crosser heeft 6 doelen in een seizoen: de 3 klassementen en de 3 kampioenschappen. Als ik ooit eens 6 op 6 pak, dan verleg ik misschien de focus. Maar dat is zeker nog niet aan de orde."

  Nys: "Zonder Mathieu of Wout lijkt het of er minder glans op de zege zit"

  "We hebben opnieuw iets te bewijzen dit seizoen", vult teammanager Sven Nys aan. "Onze zomer is net als vorig jaar heel goed verlopen."

   

  "We moeten proberen neer te zetten wat we vorig jaar gepresteerd hebben. Ik ben alvast tevreden over de voorbereiding, want die is zonder zware tegenslagen verlopen."

   

  Zonder Mathieu van der Poel (die mikt op het WK op de weg) en Wout van Aert (die in de lappenmand ligt), zal het (begin van het) seizoen er anders uitzien.

   

  "Als je wint terwijl één van die gasten er niet bij is, dan lijkt het of er minder glans op de zege zit. Maar vergeet niet dat we vorig seizoen heersten op de Koppenberg en dat we de Belgische kampioen afleveren."