• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vandoorne in Francorchamps: "Ik mis de Formule 1 niet"

  Stoffel Vandoorne

  Voor het eerst dit jaar wandelt Stoffel Vandoorne door de paddock van de Formule 1.

  Stoffel Vandoorne (27) zal niet snel terugkeren in de Formule 1. "Eerst wil ik mijn reputatie opkrikken in de Formule E", vertelt onze landgenoot, die in het elektrische kampioenschap zo goed als zeker voor Mercedes gaat racen.

  "Mooi voor McLaren"

  Vorig seizoen racete Stoffel Vandoorne nog mee in de Grote Prijs van België Formule 1, nu is hij als toeschouwer aanwezig op het circuit van Spa-Francorchamps.

   

  "Het is leuk om oude bekenden terug te zien", vertelt Vandoorne aan onze reporter, "maar missen doe ik het niet echt. Ik amuseer me goed in de Formule E."

   

  In tegenstelling tot de voorbije seizoenen rijdt McLaren nu bijna wel elke race in de punten. "Ik blijf het team volgen. McLaren heeft een grote stap vooruitgezet en dat vind ik mooi", reageert de ex-rijder van het team.

   

  "De twee seizoenen dat ik in de auto zat, waren niet de beste jaren, waarschijnlijk de moeilijkste in de geschiedenis van de renstal. Jammer, maar ik kan er niks meer aan veranderen."

  De twee seizoenen dat ik in de auto zat, waren waarschijnlijk de moeilijkste in de geschiedenis van McLaren. Jammer, maar ik kan er niks aan veranderen.

  Stoffel Vandoorne

  "Een comeback? Misschien in 2021"

  "Bitter ben ik niet", gaat Stoffel Vandoorne voort. "Ik rijd nu een mooi programma in de Formule E. Er ligt een mooie toekomst voor me, binnenkort zal ik er voor overwinningen en voor kampioenschappen kunnen vechten."


  In de elektrische raceklasse zit Vandoorne komend seizoen zo goed als zeker achter het stuur van nieuwkomer Mercedes. Na hun dominantie in de Formule 1 willen de Duitsers ook hoge ogen gooien in de Formule E.

   

  "Officieel nieuws kan ik nu nog niet brengen, maar alles komt in orde", denkt Vandoorne, die op revanche aast. "Ik wil mijn reputatie opkrikken in de Formule E, want nu herinnert iedereen zich mijn periode bij McLaren."


  Bij Mercedes hebben ze vertrouwen in Vandoorne. Als onze landgenoot sterk presteert in de Formule E sluit teamchef Toto Wolff een comeback in de Formule 1 niet uit. "We zullen zien", blijft Vandoorne rustig. "Eerst wil ik races winnen in de Formule E."

   

  "Daarna zien we wel welke kansen er zich voordoen in de Formule 1. Misschien wordt het iets voor 2021, maar op dit moment focus ik me op de Formule E."

  Het interview met Stoffel Vandoorne: