Anderlecht haalt bij PSV nog een extra verdediger

  Derrick Luckassen poseert samen met manager Michael Verschueren met een shirt van Anderlecht.

  Derrick Luckassen is de nieuwste aanwinst van Anderlecht. De 24-jarige verdediger maakt de overstap van PSV. Paars-wit huurt hem voorlopig van de Nederlanders, na het seizoen kan het de speler ook overkopen.

  Zondagavond al tegen Standard?

  Met Vincent Kompany in de lappenmand kon Anderlecht nog een verdediger gebruiken. Het is de Nederlander Derrick Luckassen geworden.

   

  De club geeft aan "er alles aan te doen om de speler nog speelgerechtigd te krijgen voor de wedstrijd van zondag tegen Standard." De topper staat morgen om 18u geprogrammeerd in het Astridpark.

   

  Luckassen wordt voor één seizoen gehuurd van PSV, met aankoopoptie. "Als een club zoals Anderlecht komt aankloppen, dan kom ik met veel plezier naar België", reageert hij op de website van de club. 

   

  In Eindhoven stagneerde de ontwikkeling van Luckassen. PSV verhuurde hem vorig jaar al aan Bundesligaclub Hertha Berlijn, maar daar viel hij snel uit met een zware blessure.

   

  Luckassen: "Hier wil ik vooral weer speelkansen afdwingen, nadat ik bij PSV getoond heb dat ik opnieuw helemaal fit ben. Ik kijk ernaar uit om in deze club, met spelers zoals Kompany, opnieuw naar mijn beste niveau te groeien."

  "De verdediger die we voor ogen hadden"

  Michael Verschueren is tevreden met de transfer van de Nederlander. "De komst van Luckassen geeft ons centraal achterin opnieuw een aantal sterke opties", stelt de manager van Anderlecht.

   

  "Derrick heeft ervaring, speelde in Nederland op het hoogste niveau en past met zijn sterke lichaam en zijn gestalte perfect binnen het profiel van de verdediger die we voor ogen hadden."