• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Leonardo: "Neymar wil vertrekken maar niemand heeft genoeg geld"

  Maandag eindigt de transferperiode, verlaat Neymar PSG nog voor Barcelona?

  Een transfer van Neymar is (voorlopig?) niet aan de orde. Barcelona probeert wel, maar PSG hapt niet. "De eerste keer dat we een bod kregen van Barcelona was op 27 augustus, maar hun voorstel voldoet niet aan onze vraagprijs", zegt Leonardo, sportief directeur van PSG.

  PSG en Barcelona hebben nog geen akkoord bereikt over een transfer van de Braziliaanse vedette Neymar. Maandag wordt de transferperiode beëindigd, de tijd dringt dus voor Neymar en de Catalanen, van wie een eerder bod werd afgewezen. Bovendien ontbrak Neymar gisteren op het wedstrijdblad tegen Metz, een teken aan de wand?

   

  "Het standpunt van PSG rond een eventuele transfer van Neymar is altijd duidelijk geweest: als er goed bod komt mag hij weg. Dat is niet het geval. De onderhandelingen zijn nog aan de gang, maar de vraagprijs is nog niet geboden", verklaart Leonardo.

   

  "Neymar heeft altijd duidelijk aangegeven dat hij wil vertrekken maar niemand heeft genoeg geld om hem in te lijven. Als wij het bod niet de moeite waard vinden, dan blijft hij. Hij is een buitengewone speler maar de relatie met de club is momenteel niet al te best."

   

  Barcelona-coach Ernesto Valverde verklaarde eerder al dat hij het stilaan beu is en dat hij blij zal zijn als de transferperiode erop zit. "Ik kijk echt uit naar 2 september want het duurt te lang." 

   

  Wanneer een journalist Valverde vroeg hoe verveeld hij was met de transferspeculaties rond Neymar, antwoordde hij gevat: "Op een schaal van 10: rond 9,5."

  Neymar heeft altijd aangegeven dat hij wil vertrekken maar niemand heeft genoeg geld om hem in te lijven. Als wij het bod niet de moeite waard vinden, dan blijft hij. Hij is een buitengewone speler maar de relatie met de club is momenteel niet al te best.

  Leonardo, sportief directeur PSG