• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Riel sluit World Series af met 9e plaats na ongelukkige botsing

  Van Riel (archief).

  De Belgische triatleten hebben geen ereplaatsen kunnen veroveren op de slotmanche van de World Series in Lausanne. Jelle Geens gaf op met een lekke band. Marten Van Riel finishte als 9e. Hij ging goed mee in de kopgroep, maar werd gehinderd bij het begin van het loopgedeelte.

  Voor Jelle Geens werd de slotmanche een desillusie. Bij de vorige manche in Edmonton haalde hij de finish niet en dat was in Lausanne opnieuw het geval. Hij was matig gestart in het zwemmen, maar ging op de fiets nog vol in de achtervolging. Een lekke band dwarsboomde die plannen en de Belg moest opgeven.

   

  Van Riel, in Canada goed voor plaats 3, kwam in Lausanne als 6e uit het water. De Belg reed goed mee in de kopgroep, maar bij de fietswissel ging het mis. Hij werd aangetikt door Jonathan Brownlee. Met een gehavend been moest hij zo als laatste van een ruime kopgroep aan het looponderdeel beginnen. De Belg schoof nog heel wat plaatsen op, maar meer dan plek 9 zat er niet meer in.

   

  De dagzege was voor de Noor Blummenfelt, de eindzege in de World Series ging naar de Fransman Vincent Luis. 

   

  Bij de vrouwen was er geen hoofdrol voor de Belgen. Michel kwam zaterdag pas als 33e over de streep. Ze zakte zo in het WTS klassement van de 10e naar de 16e plaats.

   

  Valérie Barthelemy, net terug na een polsbreuk en vorige week nog ziek geworden, kon haar wedstrijd niet afmaken. Ze werd gedubbeld in het fietsonderdeel. In de WTS eindigde ze op de 49e plaats. De dag- en eindzege was voor de Amerikaanse triatlete Katie Zaferes.