• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Autosportwereld rouwt om Hubert: "Een held omdat hij zijn droom najaagde"

  Hubert en Ocon raceten al samen als kind.

  De Grote Prijs van België werd opgeschrikt door het overlijden van de jonge Franse F2-piloot Anthoine Hubert. In de autosportwereld wordt er met veel verdriet gereageerd op het vreselijke nieuws. F1-wereldkampioen Lewis Hamilton drukte zijn gevoelens uit op Instagram. 

  Lewis Hamilton postte een uitgebreid eerbetoon op Instagram

  "Als iemand denkt dat onze sport veilig is, dan heeft die het mis", schreef Lewis Hamilton op Instagram na het overlijden van Hubert. "Alle rijders zetten hun leven op het spel telkens ze de baan op gaan. Mensen moeten dat beseffen want het wordt niet genoeg geapprecieerd. Niet door de fans, maar ook niet door veel mensen in de sport zelf."

   

  "In mijn ogen is Hubert een held. Hij nam grote risico's om zijn droom waar te maken. Dit is zo triest. Laten we hem nooit vergeten. Rust in vrede."

   

  In een volgende post had Hamilton ook nog wat woorden voor zijn eigen entourage. "Ik wil jullie bedanken voor alle steun die ik de voorbije jaren al gekregen heb. Het opstaan, het reizen en het duimen dat ik telkens veilig de finish haal. Soms vergeten we het tegen elkaar te zeggen, daarom grijp ik nu mijn kans. Ik zie jullie graag. Als je nu bij iemand in de buurt bent die je graag ziet, zeg dat dan. De ene dag zijn ze er, de volgende misschien niet meer."

  Heel wat anderen deelden hun medeleven op Twitter