Fransman Hubert (22) laat het leven bij zware crash in F2-race Spa

  Het noodlot slaat toe in de Formule 2.

  Drama in de autosport: bij een zware crash in de Formule 2-wedstrijd in Spa-Francorchamps is de Fransman Anthoine Hubert (22) overleden. Na de Raidillon kwam het tot een zware aanrijding. De F2-race van zondag is afgelast, het F1-spektakel gaat gewoon door.

  De huiveringwekkende crash gebeurde al in de tweede ronde van de eerste race bij de Raidillon-bocht, de snelste bocht van het circuit met een "blinde zone" net na de klim.

   

  De Fransman Anthoine Hubert moest uitwijken, verloor de controle over het stuur, ging van de baan en werd door het aanstormende "peloton" in zijn flank op volle snelheid (meer dan 250 km/u) geramd.

   

  Vooral Juan Manuel Correa kon de aanrijding niet vermijden. Met zijn wagen doorboorde hij de wagen van Hubert.

   

  De meeste betrokkenen leken met de schrik vrij te komen, maar de toestand van Hubert en Correa was zorgwekkend. De medische diensten rukten massaal uit om de slachtoffers bijstand te verlenen.

   

  De FIA heeft rond 18.50u laten weten dat Hubert overleden is aan de gevolgen van de crash. De toestand van de Amerikaan Correa, die een dubbele beenbreuk zou hebben opgelopen, is stabiel.

  Waarschuwing: heftige beelden

  Winnaar in Monaco en Le Castellet

  De F2 is het kleine broertje van de F1, het laatste opstapje naar de hoogste klasse. Hubert stond in de WK-tussenstand op de 8e plaats. De beloftevolle Fransman had dit seizoen de manches in Monaco en Le Castellet gewonnen. Hij was ook testrijder bij Renault.