• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Burnley ontbindt het contract van Defour en laat hem terugkeren naar België

  Defour heeft zijn laatste match voor Burnley gespeeld.

  Steven Defour staat voor een terugkeer naar de Belgische competitie. De 31-jarige middenvelder lag nog een seizoen onder contract bij Burnley, maar die overeenkomst wordt in onderling overleg stopgezet. Antwerp staat te popelen om de middenvelder aan te trekken. 

  Twee weken geleden lekte uit dat Antwerp zeer geïnteresseerd was in Steven Defour. De voormalige Rode Duivel zat op een zijspoor bij Burnley en zag een terugkeer naar de Belgische competitie wel zitten.

   

  Maar de voorbije dagen bleef het stil rond Defour. De vraagprijs voor de middenvelder, die nog een contract voor dit seizoen had bij de Premier League-club, zou de geïnteresseerde clubs afgeschrikt hebben.

   

  Net voor het einde van de transferperiode - die eindigt maandagnacht - komt er nu toch witte rook.

   

  Burnley doet een geste: "In onderling overleg wordt het contract tussen Burnley en Steven stopgezet", meldt de club. "Hij kan door familiale redenen terugkeren naar huis."

   

  Coach Sean Dyche: "Steven heeft deze zomer hard gewerkt om weer fit te worden. We wilden hem later op het seizoen inzetten, maar door familiale redenen is het beter om hem naar België te laten terugkeren."

   

  "We plaatsen altijd het welzijn van onze speler op de eerste plaats. Hopelijk kan hij zijn carrière hervatten dichtbij het thuisfront. Ondanks zijn blessureleed is Steven belangrijk voor ons geweest." Defour voetbalde sinds 2016 op Turf Moor.

  Steven Defour neemt afscheid van de Burnley-fans: