• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Verstappen in Spa: "Hoeveel procent Belg ik ben? Voldoende"

  Max Verstappen (Red Bull) was dit jaar de snelste in Spielberg (Oostenrijk).

  Max Verstappen (Red Bull) was dit jaar al de snelste in Spielberg (Oostenrijk).

  Het circuit van Spa-Francorchamps opent dit weekend zijn deuren voor de Belgische Grote Prijs Formule 1. Halve Belg Max Verstappen (21) wil er zijn derde overwinning van het seizoen pakken. 

  "Hier winnen zou heel bijzonder zijn"

  Red Bull-coureur Max Verstappen kan in Spa-Francorchamps niet langer rekenen op zijn Franse ploegmaat Pierre Gasly. De Fransman werd na tegenvallende resultaten teruggezet naar zusterteam Toro Rosso. De Thai Alexander Albon maakt de omgekeerde beweging.

   

  "Voor mij persoonlijk verandert dat niet zo heel veel", vond Verstappen. "Als coureur focus je je natuurlijk meer op je eigen prestatie. Maar het is een mooie kans voor hem en hopelijk kan het team hierdoor wat meer punten sprokkelen."

   

  Verstappen is geboren in België, resideert in Monaco en racet onder Nederlandse vlag. Hoeveel Belg zit er nog in Max Verstappen? "Nou ja, dat zal er wel altijd in blijven zitten. Ik heb geen idee hoeveel procent Belg ik ben, maar het is alleszins voldoende (lacht)."

   

  "Winnen in Spa-Francorchamps zou heel bijzonder zijn, alhoewel ik overal altijd wil winnen. Maar laten we eerst maar proberen om in die positie te komen. Net als in Oostenrijk zullen de fans hopelijk fantastisch zijn."

  VIDEO: Bekijk het interview met Max Verstappen