• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  UEFA spaart portemonnee van bezoekende fans met maximumprijs

  De Club-supporters die een tripje plannen naar Parijs of Madrid worden gespaard.

  Goed nieuws voor de supporters van Genk, Club Brugge, Standard en Gent die een Europees uitstapje plannen: de Europese voetbalbond UEFA heeft een limiet opgelegd voor de ticketprijzen van de bezoekende supporters.

  De ticketprijzen voor bezoekende supporters kunnen voor Europese wedstrijden soms de pan uitswingen. Vooral voor een bezoekje aan Camp Nou moesten fans diep in de buidel tasten: 119 euro. Wantoestanden waar de UEFA nu een einde aan maakt. In de Champions League zullen bezoekende fans nog maximaal 70 euro op tafel moeten leggen, in de Europa League 45 euro. 

   

  "Fans zijn de levenslijn van een ploeg en supporters die hun team volgen doorheen Europa moeten toegang hebben tot betaalbare tickets", verklaart voorzitter Aleksander Ceferin.  "Met deze nieuwe regel willen we het mogelijk blijven maken dat fans meereizen met hun team."