• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ronaldo: "Ik hoop in de toekomst eens te kunnen dineren met Messi"

  Heeft u al eerder Messi en Ronaldo zo ontspannen naast elkaar zien zitten?

  Lionel Messi en Cristiano Ronaldo grepen tijdens de Champions League-loting naast de titel UEFA Speler van het Jaar. De twee voetbalsterren, die voor de uitreiking van de trofee naast elkaar zaten, gingen opvallend amicaal om met elkaar. Ronaldo nodigde Messi zelfs uit voor een etentje. 

  Ronaldo ruilde vorig seizoen het shirt van Real Madrid in voor dat van Juventus. Hierdoor kwam er een einde aan de rivaliteit van Messi en Ronaldo in La Liga. Dat doet hen blijkbaar deugd, want de twee gingen zeer ontspannen met elkaar om gisteren. Dat bewees het interview dat Ronaldo gaf tijdens het gala van de Champions League-loting.

   

  "Wij delen het podium al zo'n 15 jaar, ik weet niet of anderen dat ons ooit hebben voorgedaan", stak Ronaldo van wal. "We hebben een goede relatie met mekaar, maar we hebben nog nooit samen gedineerd. Ik hoop dat in de toekomst eens te kunnen doen." Een directe reactie van Messi kwam er niet, maar de Argentijn moest er alvast om lachen.

   

  Ronaldo gaf ook openlijk toe dat hij het jammer vindt niet meer in Spanje te voetballen. "Hij pushte mij al die jaren tot het uiterste en omgekeerd. Het is een mooi hoofdstuk geweest in de geschiedenis van het voetbal."

  Cantona citeert Shakespeare

  De uitnodiging van Ronaldo om samen met Messi eens te dineren, was overigens niet de enige opmerkelijke passage tijdens de loting voor de Champions League. Zo was ook Eric Cantona te gast op het gala. Dat kon niet anders dan opmerkelijke beelden opleveren. 

   

  Cantona ontving de President’s Award, een prijs die uitgereikt wordt aan oud-spelers die een waardevolle bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van het voetbal. Gevraagd naar een reactie hierop antwoordde de flamboyante Fransman met een Shakespeare-citaat. 

  Tsjechen lachen zich groen met loting

  Tot slot nog een laatste, opmerkelijk beeld van gisteren. Zo werd Slavia Praag ingedeeld in de zogenoemde 'Groep des Doods'. De Tsjechen moeten het in het kampioenenbal opnemen tegen Barcelona, Dortmund en Inter. 

   

  Op het moment dat uitgerekend de Tsjechische doelman Petr Cech Slavia Praag indeelde in Groep F, konden de vertegenwoordigers van de Tsjechische landskampioen hun (groene?) lach niet inhouden.