• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Evenepoel na mislukte solo: "Ik probeer het komende dagen opnieuw"

  Remco Evenepoel

  Remco Evenepoel schudde een lange solo uit zijn kuiten

  Elke wedstrijd waar Remco Evenepoel start, laat hij van zich horen. Zo ook in de Ronde van Duitsland. Vandaag werd hij na een solo van 97 kilometer in de finale gegrepen. "Ik ben niet teleurgesteld", zegt het Belgische goudhaantje.

  In een dolle tweede rit in de Ronde van Duitsland waagde Remco Evenepoel van ver zijn kans. In de achtervolging op de jonge Belg van Deceuninck-Quick Step viel het peloton helemaal uiteen. Onder meer door kopbeurten van Geraint Thomas en Vincenzo Nibali werd Evenepoel op 9 kilometer van de finish bij de lurven gevat.

   

  "Het was zwaar. Het parcours ging voortdurend op en neer en er stond veel tegenwind. Ik probeerde zover mogelijk te komen, maar werd ingerekend op de klim en meteen gelost. Als ik pas na de top was ingerekend, dan had ik misschien bij de groep kunnen blijven."

   

  Evenepoel is nog niet klaar in Duitsland. "Ik ben niet teleurgesteld. Het plan is vandaag niet gelukt, maar ik zal het een van de komende dagen opnieuw proberen." Zijn solo leverde Evenepoel wel de prijs van de strijdlust op.

  Een knipoog van trainer Koen Pelgrim