• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  AZ-coach: "Met 11 tegen 11 weet ik niet of we van Antwerp winnen"

  coach van AZ zit op de bank

  Ook Arne Slot (l) moeten even bekomen na de wedstrijd.

  Antwerp moet voor de uitschakeling in de Europa League vooral naar zichzelf kijken. Dat vindt ook Arne Slot, de coach van tegenstander AZ Alkmaar.

  "Met 11 spelers was Antwerp gewoon de betere ploeg"

  AZ kon gisteren pas in de slotfase verlengingen uit het vuur slepen tegen 9 Antwerp-spelers. Domme rode kaarten voor Mbokani en Lamkel Zé vergemakkelijkten de taak van de Nederlanders.

   

  "Met 11 tegen 11 weet ik niet of we deze wedstrijd gewonnen hadden", klonk het na de wedstrijd in een eerlijke analyse van AZ-coach Arne Slot. "Want we moeten toegeven: met 11 spelers was Antwerp gewoon de betere ploeg."

   

  Het wedstrijdverloop speelde wel in het voordeel van de bezoekers. Lamkel Zé vierde te uitbundig (scrol omlaag voor de video), waardoor Antwerp wel 1-0 voor stond, maar tegelijkertijd met z'n negenen voort moest.

   

  Slot: "Ik stond op dat moment liever 1-0 achter tegen 9 dan dat het 0-0 was gebleven tegen 10 tegenstanders. Een beetje geluk hadden we dus wel nodig. In het eerste halfuur van de wedstrijd dacht ik echt dat het niet zou lukken. Toen hebben we een uitstekende Marco Bizot nodig gehad om te voorkomen dat we 2 à 3 doelpunten slikten."

   

  "Nadien komen we wel wat beter in de wedstrijd en net voor die Antwerpse treffer hadden we ook onze kansen. Zij gooien zo met hun krachten dat je verwacht dat ze vroeg of laat wel zullen breken."

   

  "Ze worden echter gedragen door hun fans en dus blijven ze het lang volhouden. Daarnaast spelen ze op het randje, met vorige week 1 en vandaag 2 rode kaarten", weet Slot ook.

  Meer over de wedstrijd: