• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kahn zal Rummenigge opvolgen als algemeen directeur van Bayern

  Kahn krijgt volgend jaar ook al een plekje in het clubbestuur.

  Oliver Kahn wordt opnieuw een prominent figuur bij de Duitse topclub Bayern München. De voormalige doelman en boegbeeld bij Bayern zal vanaf 1 januari 2022 Karl-Heinz Rummenigge, een ander icoon bij Bayern, opvolgen als algemeen directeur van de Rekordmeister.

  Kahn ondertekende vandaag een contract voor vijf jaar dat zal ingaan op 1 januari volgend jaar. Vanaf dan maakt de ex-keeper deel uit van het clubbestuur. Later zal hij Rummenigge opvolgen als algemeen directeur, die zijn functie neerlegt op 31 december 2021.

   

  Kahn liet alvast weten zeer vereerd te zijn met zijn benoeming. "Ik voel me zeer verbonden met deze club die mijn leven gevormd heeft. Sportief en financieel succes, solidair naar de fans en verantwoordelijkheidsgevoel voor de historiek en waarden van de club, dat is waar Bayern voor staat. Daar wil ik in de toekomst graag mijn
  bijdrage aan leveren.”

   

  Bayern-voorzitter Uli Hoeneß is er alvast zeker van dat Kahn de geknipte opvolger is van Rummenigge. "Hij is een belangrijke speler in de geschiedenis van de club. Hij was
  aanvoerder van Bayern én Duitsland voor vele jaren en heeft bijna alles gewonnen wat er te winnen valt. Hij heeft zijn ploegen altijd met veel overgave en passie leiding gegeven. Kahn heeft kennis van het voetbal en draagt het dna van de club."

   

  Kahn, intussen 50 jaar, speelde tussen 1994 en 2008 voor Bayern München. Daar won hij 8 keer de Bundesliga en 6 keer de DFB-Pokal. Ook won hij er de Champions League en de UEFA Cup.