• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Jammer, we loten geen topper zoals onze collega's van Standard"

  Manager Michel Louwagie hoopt dat Gent kan meestrijden om Europees te overwinteren.

  AA Gent zal het in zijn Europa League-campagne moeten opnemen tegen Wolfsburg, Saint-Etienne en Olexandria. Gent-manager Michel Louwagie zit met gemengde gevoelens na de loting. "Dit is een groep waar je op een goede dag als eerste kan eindigen, maar evenzeer als derde."

  Louwagie vindt het vooral jammer dat Gent geen topploeg heeft geloot. "We hadden liever een Manchester United of een Arsenal gehad. Onze collega's van Standard hadden meer geluk, want zij mogen tegen Arsenal."

   

  Dat wil echter niet zeggen dat Louwagie de tegenstanders onderschat. "We komen uit tegen twee stevige subtoppers in hun land. Saint-Etienne was de nummer 4 in Frankrijk afgelopen seizoen, Wolfsburg de nummer 6 in Duitsland. Het Oekraïense Olexandria, nota bene de ex-ploeg van Roman Jaremtsjoek, is een ploeg die je normaal gezien moet aankunnen."

   

  Met welke ambities mag Gent dan starten aan deze campagne? "Het leuke is dat we de groepsfase bereikt hebben. Dat was toch een doel bij aanvang van het seizoen. Nu moeten we verder kijken en de ambitie durven uitspreken om bij de eerste twee in onze groep te eindigen. Maar het mag duidelijk zijn dat het niet makkelijk zal worden."

   

  Met Wolfsburg komt Gent overigens uit tegen een oude bekende. In het seizoen 2015-2016, toen Gent in de Champions League speelde, werden de 1/8e finales het eindstation na verlies tegen de Duitsers. "Toen waren we niet goed genoeg, hopelijk kunnen we dit jaar wel stunten", zo sluit Louwagie af.