• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Johan Walem opent Belgische deuren weer voor doelman Mile Svilar

  Mile Svilar kon zijn doorbraak nog niet forceren bij Benfica.

  Mile Svilar heeft de banden weer aangehaald met België. De jonge doelman, zoon van de legendarische Antwerp-doelman Ratko Svilar, werd voor het eerst geselecteerd voor de EK-kwalificatiecampagne met de nationale beloften.

  Mile Svilar (19) verliet Anderlecht twee jaar geleden met slaande deuren. De jonge doelman vertrok naar Benfica, omdat paars-wit hem geen basisplaats kon garanderen. Hij verbrak de banden met België en ook een toekomst bij de nationale ploeg leek ver weg.

   

  Maar ook in Portugal kon Svilar zich niet doorzetten. De voorbije twee jaar stond hij vaak aan de zijlijn, waardoor hij nu toch zin heeft in een campagne met de Jonge Duivels. Svilar verdedigde in de jongere elftallen telkens de Belgische kleuren, maar werd de voorbije jaren ook bij Servië geciteerd, het land van zijn vader.

   

  Bondscoach Johan Walem was alvast erg blij met zijn terugkeer. "Mile komt met veel plezier naar ons. Hij heeft eindelijk een keuze kunnen maken tussen België en Servië. Het is een hyperprofessionele speler. We hebben hem een duidelijke uitleg gegeven en hij heeft onze doelen begrepen. Hij voelt zich klaar voor deze uitdaging. Samen met het team willen we ons opnieuw kwalificeren voor het EK."

  De selectie van de nationale beloften:

  • Doelmannen: Arnaud Bodart (Standard), Mile Svilar (Benfica/Por), Jens Teunckens (Antwerp)   
  • Verdedigers: Sebastiaan Bornauw (FC Keulen/Dui), Maxime Busi (Sporting Charleroi), Rocky Bushiri (Blackpool/Eng), Hannes Delcroix (RKC Waalwijk/Ned), Thibault De Smet (STVV), Wout Faes (Oostende), Ewoud Pletinckx (Zulte Waregem), Alexis Saelemaekers (Anderlecht), Killian Sardella (Anderlecht)  
  • Middenvelders: Sieben Dewaele (Anderlecht), Dante Rigo (Sparta/Ned), Albert Sambi Lokonga (Anderlecht), Matthias Verreth (Waasland-Beveren), Louis Verstraete (AA Gent) 
  • Aanvallers: Francis Amuzu (Anderlecht), Robbie D'Haese (Oostende), Jeremy Doku (Anderlecht), Lois Openda (Club Brugge), Dante Vanzeir (KV Mechelen)